У Кіровограді затримали банду, яка обкрадала сп’янілих відвідувачів розважальних закладів

, КП

01039Працівники управління карного розшуку Нацполіції області затримали групу злочинців, які обкрадали нетверезих відвідувачів розважальних закладів, повідомляють в обласній поліції.

Організатор групи – 36-річний раніше судимий чоловік з Кавказу. Собі у спільники він взяв чоловіка і чотирьох жінок віком від 22 до 31 року.


Жінки шукали нетверезих громадян у закладах відпочинку, непомітно підсипали в алкоголь снодійне, а коли відвідувач засинав, організатор групи забирав гроші і цінності.


Інколи відвідувачі пропонували дівчатам поїхати додому, тоді зловмисники викрадали цінності й з квартири.


Для того, що приспати потерпілих, жінки використовували сильнодіючий медичний препарат, який в поєднанні з алкоголем міг викликав не тільки снодійний ефект, а й параліч нервової системи та органів дихання, а у випадку ішемічної хвороби – навіть спричинити зупинку серця.


Вкрадені у потерпілих речі організатор групи продавав, невеликий відсоток від прибутку віддавав своїм спільникам.


У такий спосіб зловмисники обікрали кілька десятків громадян.


Затримали злочинців на гарячому.


– У той момент, коли аферисти буквально «роззували» чергового клієнта, їх затримали працівники управління карного розшуку обласного главку. Серед речових доказів було вилучено платіжні та кредитні картки, гаманець і сумку, флеш-картки та мобільні телефони. У ході санкціонованих обшуків за місцем проживання організатора поліцейські знайшли гранату і кілька доз метамфетаміну. За місцем роботи однієї з його спільниць, так само оперативники вилучили травматичний пістолет, який належав ватажку групи, і наркотики. В усіх дівчат поліцейські виявили конвалюти з пігулками, якими вони труїли своїх жертв, аби поживитися чужим майном.


Нині поліцейські встановлюють обставини подій, і не виключають, що кількість потерпілих може бути значно більшою, – розповів начальник поліції Кіровоградської області Сергій Кондрашенко.


За цими фактами відкрили кримінальні провадження за частиною 5 статті 185 Кримінального кодексу – крадіжка.


За скоєне усім учасникам групи загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років із конфіскацією майна.

e-max.it: your social media marketing partner