«Кіборги» завоювали срібло на елітних змаганнях у Британії (ФОТО)

, Олена Сідорова

01076Розвідники третього окремого полку спецпризначення завоювали срібну нагороду на міжнародних змаганнях військових «Cambrian Patrol», які щорічно проводять у Великобританії.

Цьогоріч у змаганні брали участь 137 команд із 27 країн світу. Україну представляли вісім військових третього полку. Участь у цих змаганнях спецпризначенці брали вдруге. У 2013 році полк виборов бронзу.

У змаганнях, які вважаються найекстремальнішими, військовим довелося долати марш-кидок на 85 кілометрів Кембрійськими горами в Уельсі зі спорядженням вагою 45 кілограмів.

Бійці зізнаються, змагання були дуже важкими, адже на виконання відводилося 48 годин, протягом яких без сну треба було форсувати болота, походити водні перешкоди за низької температури, знешкоджувати міни, надавати першу медичну допомогу пораненим, звільняти заручників, штурмувати будівлю, йти у розвідку, працювати з агентами та населенням.

Умови змагань були максимально реалістичними, а тому досвід служби у зоні АТО бійцям неабияк допоміг. Єдине, що викликало незручність, – брак знань із англійської мови.

– Перша фаза змагань – вступна, яка тривала одну добу, – розповідає командир групи з позивним «Алекс». – На цьому етапі перевіряли наші моральні і лідерські якості, фізичну підготовку, навігаційні можливості. Друга фаза – активна. Проходила в основному в нічний час. Половина команд перші змагання не витримали, бо йшов дощ, сніг, це була гірська місцевість, каміння, водоспади... Схожих умов немає ніде. Дуже тяжко. Але ми були морально налаштовані, добре мотивовані і фізично підготовлені, тому впоралися із завданнями.

Хоч українські військові набрали найбільшу кількість балів, судді чомусь віддали перемогу британській команді. Втім, бійці не засмучуються­ і кажуть, це навпаки мотивація наступного року вибороти перше місце.

фото: надані полком

 

01075

01077

01078

e-max.it: your social media marketing partner