Вищий спецсуд переніс розгляд справи розстрілу 10 спецпризначенців до Кіровограда

, Олена Сідорова

01269Розгляд справи чотирьох бойовиків, які розстріляли групу спецпризначенців третього окремого полку, а п'ятьох взяли у полон, перенесли з Бердянського суду до Кіровограда. Зробили це на прохання родичів загиблих, яким далеко було їздити на суди, через що засідання постійно відкладали, пише «5 канал».

Трагедія сталася 29 липня 2014 року. 19 бійців третього окремого полку спецпризначення вирушили на пошуки Юрія Шевцова, льотчика Су-25, який збили терористи. Неподалік селища Латишеве на Донеччині вони зупинилися у місцевого фермера Миколи Бутрименка. Він нагодував бійців і запропонував переночувати у нього. Сам же сказав, що йому терміново треба з'їздити у Сніжне до хворої дружини. За двадцять хвилин Бутрименко повернувся – з бойовиками.

10 спецпризначенців загинули. Останнього поховали лише два місяці тому. Радисту Роману Рикалову було всього двадцять два. Усі три роки, попри експертизу ДНК, батьки не могли повірити у смерть сина.

– Це був розстріл, як в тирі, без можливості вступити у бій, – зазначає адвокат Олена Яркіна.

П'ятеро спецпризначенців потрапили до полону. Втекли лише чотири бійці, які були у дозорі. Спецпризначенці, яким удалося вижити, впізнали 27 бойовиків серед тих, хто брав участь у розстрілі. А фермера, який навів бойовиків, затримали, коли він приїхав до Маріуполя переоформлювати пенсію. Нині його судять у Запоріжжі.

Справу ще чотирьох терористів слухають у Бердянську за заочною процедурою, оскільки обвинувачені перебувають на окупованій території.

Більшість родичів спецпризначенців живуть у Кіровоградській області. Тому адвокат клопотала у Вищому спецсуді, щоб засідання перенесли до Кіровограда. Суддя вищого спеціалізованого суду назвав рішення винятковим. Вже днями матеріали справи по чотирьох бойовиках мають передати до районного суду Кіровограда, а вже за місяць відбудеться перше засідання.
e-max.it: your social media marketing partner