Меру Бобринця побили вікна. Через децентралізацію?

, КП

01324Невідомі побили вікна у будинку міського голови Бобринця Валерія Сніжка в ніч з суботи на неділю. Мер припускає, так могли вчинити противники децентралізації або ті, хто поклав око на земельну ділянку, де нині знаходиться міський ринок.

– Вважаю, це пов’язано з двома причинами. Перша – децентралізація. Депутати районної ради постійно втручаються у діяльність міської і не приховують свою неприязнь з цього питання. Бобринецька міська громада розвивається, інші села, селища це бачать і з деякими ми зараз ведемо переговори про об’єднання. Депутати райради проводять слухання у селах, залякують голів, налаштовують людей, що об’єднання знищить село, – розповідає «КП» мер Бобринця Валерій Сніжко.


Друга ймовірна причина, за його словами, майже дворічна судова тяганина через землю у центрі міста.


– Триває боротьба з Бобринецьким райспоживтовариством, щоб передати у громаду землю у центрі міста (нині там знаходиться ринок – «КП») і стягувати з нього оренду до міського бюджету. Райспоживспілка користується державним актом 1997 року на земельну ділянку, створила там комунальне підприємство «Ринок». Але у 2015 році суд визнав, що земля втратила межі і райспоживтовариство не може розпоряджатися нею. Підприємці, які мають там ятки, звернулися до міськради зі скаргами, що їх систематично залякують, – продовжує Сніжко.


На думку міського голови, саме через це йому побили вікна.


– Як тільки оприлюднюються рішення з цих питань – щось трапляється. Побили вікна, торік підпалили машину. Кілька тижнів тому спалили машину моєму раднику з питань децентралізації. Гадаю, все це відбувається саме через землю і децентралізацію, – підсумував Сніжко.

 

01325

 

фото: із соцмереж

e-max.it: your social media marketing partner