Кіровоградській льотній академії подарували літак майже за 600 тисяч євро

, КП

01469Міністерство юстиції передало Кіровоградській льотній академії конфіскований літак ЯК-40, який кілька років стояв у аеропорту в Запоріжжі, повідомляє 112.

В Україну літак купили у 2013 році. З того часу він простояв під арештом, тому що український покупець порушив митне законодавство. Замість справжньої ціни, майже 600 тисяч євро, вказав 10 тисяч євро.


Літак арештували, а згодом суд конфіскував його у власника.


Після того, як літак ніхто не купив на відкритих торгах, Міністрество юстиції вирішило передати літак льотній академії.


– Це майно виставляли три рази на торги, не було покупця. Якщо майно не купують, у Мін’юсті намагаємося приймати соціально корисні рішення. Ми вирішили, що для академії це буде гарний подарунок, – каже заступник Міністра юстиції Гія Гецадзе.


Щоб літак зміг літати, йому потрібно пройти сертифікацію у російському конструкторському бюро. Але наразі це не можливо. Тому вирішили зробити з нього технічний тренажер.


– Літак довго простояв. Звичайно, будемо його комісійно оглядати. На сьогодні ця категорія літаків в Україні майже не використовується. Тому ми використовуватимемо цей літак як навчальний посібник для підготовки авіаційних інженерів, – сказав заступник начальника Кіровоградської льотної академії Олександр Чумак.

e-max.it: your social media marketing partner