Села Кіровоградщини планують підключити до інтернету

, Олена Сідорова

01649Населені пункти Кіровоградщини планують охопити мережею інтернет у рамках виконання програми інформатизації області, повідомляють в облдержадміністрації.

Директор департаменту інфраструктури та промисловості облдержадміністрації Олександр Корнюша відзначив, що в області 56% міських домогосподарств підключені до мережі.

Натомість у селах користуються інтернетом лише 17% домогосподарств. Це на 3% більше, ніж у минулому році.

Директор Кіровоградської філії ПАТ «Укртелеком» Юрій Мацик повідомив, що цього року підприємство додатково збудувало 102 кілометри інтернет-ліній. У наступному році планують збудувати ще 232 кілометри ліній під шість тисяч портів для підключення нових абонентів у дев’яти селах та шести містах області.

Представник іншого інтернет-провайдера – ТОВ ІСП «Шторм» Валерій Петушинський повідомив, що фахівці підприємства, окрім Кіровограда та Олександрії, створили мережу в Суботцях Знам’янського району, Соколівці, Созонівці та Підгайцях Кіровоградського району та частково у Знам’янці. На етапі будівництва перебувають мережі у Бережинці та Великій Северинці Кіровоградського району, Смоліному та Березівці Маловисківського району та Лікарівці Олександрійського району.

Незважаючи на те, що провайдери намагаються розширити доступ сільського населення до інтернету, ця проблема залишається надзвичайно гострою. За цим показником область входить в останню п’ятірку регіонів України.
e-max.it: your social media marketing partner