Галерея «Єлисаветград» відкрила всеукраїнську фотовиставку «Погляд»

, Олена Сідорова

01695В обласному центрі в галереї «Єлисаветград» стартувала всеукраїнська художня фотовиставка «Погляд». Цьогоріч вона є ювілейною – двадцятою.

На виставці представлені 93 роботи 47 фотографів із Кіровограда, Дніпра, Львова, Миколаєва, Кривого Рогу, Херсона, Хмельницького, Запоріжжя, Миколаєва, Одеси та інших міст України.

– Кожна з представлених фотографій зачаровує, – ділиться власник галереї Микола Цуканов. – Ідеологія життя у них представлена на найвищому рівні. Головної нашої мети, як організаторів, як мені здалося, ми досягнули – пробудили у відвідувачів емоції, спонукали їх, занурюючись у світ мистецтва, не залишитися байдужими. Байдужих не було. Хоча ми їх не спостерігаємо в галереї вже останні сім років! Дуже приємно, що найкращі події відбуваються у нашому місті та у нашій галереї зокрема.

– Фотографій стільки, що ними можна повністю вкрити нашу планету на метр у висоту. Кожен знімок – це диво. Автор фото доносить це диво в соціум через свій внутрішній світ, несе прекрасне. Фотографія ще має динамічну роль, коли її енергетика здатна змінювати все довкола. Один знімок може зробити переворот у науці. У нас, у Кривому Розі, сталося так, що знімки народили спочатку промисловий туризм, далі розвинулося дігерство, а за ним – індустріальне фото. Це не випадково. Роль фотографії – об’єднувати людей, – сказав фотограф Олександр Водолазкін.

Виставка діятиме до 19 грудня, тож кожен охочий ще має можливість переглянути світлини як фотографів-професіоналів, так і новачків у цій справі.

фото: «Єлисаветград»
e-max.it: your social media marketing partner