Очільник області здійснив бажання восьми діток із Новоархангельська

, Олена Сідорова

01776Очільник Кіровоградщини Сергій Кузьменко здійснив бажання восьми діток із Новоархангельська, які відвідують гурток крою і шиття тамтешнього Будинку дитячої та юнацької творчості. Про мрії діток він дізнався три тижні тому під час робочої поїздки у район. Тоді малеча написала листа Святому Миколаю, а голова облдержадміністрації пообіцяв його передати.

– Уявляєте, я взяв у вас цього листа, прийшов на роботу, поклав його на підвіконня, а потім помітив, що його немає. Зник! Пізніше Миколай повернув цього листа вже з подарунками! Я дуже здивувався, швидко зібрався і поїхав до вас, – розповідає дітям Сергій Кузьменко. – Тепер слухайтеся батьків, учителів і шануйте іграшки, які вам приніс Миколай.

Діти до останнього не вірили, що їхні бажання здійснилися. Втім, коли побачили омріяні іграшки – емоцій не приховували.

– Я дуже мріяла про таку ляльку. Мама обіцяла купити її на день народження, але щось не вийшло. Тому я написала це бажання Миколаю. Але, якщо чесно, не сподівалася, що мрія здійсниться… Не вірила! А диво сталося! – ділиться­ з «КП» враженнями дев’ятирічна Крістіна.

– Завжди, коли я писала листи Миколаю, мої мрії здійснювалися. Але я знаю, що подарунки приносила мама, бо коли мені було шість років, старший брат розповів, що Миколая не існує. У цьому листі я написала, що хочу гіроборд. Моє бажання і цього разу виконалося. Рада на всі сто відсотків, – радіє восьмирічна Каміла.

– Це лего «Френдс». Дуже популярна гра, її всі діти хочуть, але не у всіх є, бо вона дуже дорога. Тепер ясно, чому мені Миколайчик нічого не приніс під подушку – він готував мені цей подарунок. Це ж тепер скільки терпіння треба мати, щоб усе зібрати! Якщо що, мені бабуся допоможе. Вона класна, не раз допомагала, – зізнається восьмирічна Софійка.

Решта діток також не могли натішитися подарунками. Єдине, за що переживали, – як донесуть їх додому.

Керівник гуртка Світлана Цистан каже «КП», дітки дуже чекали втілення мрій. Втім у якийсь момент засумували навіть, бо думали, що їхні бажання не здійсняться.

– Вони так чекали подарунків, – говорить педагог. – У них стільки радості! Крістіна підходить до мене і каже: «Я така рада, що в мене ледве температура не піднялася»... Діти настільки позитивні, настільки життєрадісні! Поряд із ними і сама почуваюся дитиною. Коли вони написали листа, то одразу сподівалися, що мрії здійсняться. А коли пройшло трохи часу, казали: «Та ні, нам такі дорогі речі не подарують…». Але коли вони побачили ці подарунки – емоції зашкалювали. Радію за них, бо рідні їм такі подарунки навряд чи могли б зробити.

 

01777017780177901780

 

фото: ОДА

e-max.it: your social media marketing partner