Антимонопольний комітет вимагає знизити ціни на пальне

,

Ціни на бензини та дизельне пальне впродовж лютого-березня підскочили майже на 3 гривні на кожному літрі. Про це свідчать результати проведеного аналізу ринку провідних АЗС країни. Так, наприкінці січня бензин А-95 коштував 10,40-11,39 грн/л, а станом на 7 квітня – 13,79-14,39 грн/л. Цікаво те, що учасники ринку підвищували та встановлювали нові ціни практично одночасно. Тому Антимонопольний комітет радить встановити роздрібні ціни на такому рівні, який існував би за умов значної конкуренції на ринку.

В Антимонопольному комітеті вважають, що окрім виправданого підвищення цін на пальне, зумовленого стрибком долара та євро, учасники ринку зловживають ринковою владою та правилами конкурентної поведінки.

Проведені АМКУ розрахунки та інформація провідних експертів вказують на те, що сьогоднішні ціни на пальне перевищують ті, які мали б бути встановлені, на гривню за літр.

– АЗСПІІ «Лукойл Україна», ПП «Окконафтопродукт», ТОВ «ВОГ Рійтейл», ТОВ «Альянс Холдинг», ТОВ «Паралель», ПАТ «Укрнафта», ТОВ «Авіас», ТОВ «Веста Сервіс», ТОВ «Бел Оіл» – це перелік підприємств, яким направлено рекомендації АМКУ. Про результати розгляду рекомендацій ці суб’єкти господарювання зобов’язані повідомити Комітет у 10-денний термін, – повідомляють у Комітеті.
e-max.it: your social media marketing partner