На дорогах Кіровоградщини запрацювали нові вагові комплекси

, Олена Сідорова

02130На дорогах Кіровоградщини почали працювати нові пересувні вагові комплекси вчора, 6 лютого, повідомляють у Службі автомобільних доріг області.

Відтепер обслуговування таких комплексів проходитиме без участі дорожників, тільки співробітниками Укртрансбезпеки.

Нагадаємо, минулого року на замовлення Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області підрядники, що проводили ремонти на дорогах державного значення збудували й п’ять спеціальних майданчиків для розміщення габаритно-вагової лабораторії.

Наприкінці грудня Кіровоградське управління Укртрансбезпеки отримало три новенькі сучасні комплекси, такі собі «лабораторії на колесах».

Загалом на всю Україну Служба Укртрансбезпеки минулого року закупила 78 комплексів, які розподіляються між областями відповідно до потреб, на більше 117 мільйонів гривень. Першочергово забезпечать припортові території та області з потужними залізничними розв’язками.

Кожен комплекс – це укомплектований автомобіль переносними вагами, робочими місцями, сучасною оргтехнікою, повною базою даних, фото- та відеофіксацією, що виключить корупційну складову в роботі бригади.

– Наразі в Кіровоградській області функціонують сім майданчиків для розміщення пунктів контролю, з яких три ми збудували протягом минулого року, – зазначив начальник служба автодоріг Вадим Коюденко. – На область необхідно 15 вагових майданчиків, тож у плани всіх подальших поточних ремонтів ми включили будівництво ще восьми майданчиків, а також місць для відстою транспорту. Зазначу, що в наших інтересах забезпечити якісне розміщення ПП ГВК, аби люди працювали і не допускали перевантажень, які зруйнують відремонтовані нами дороги.
e-max.it: your social media marketing partner