Кіровоградка випустила в природу червонокнижних кажанів, яких доглядала всю зиму

, КП

01712В обласному центрі випустили в природу вісім кажанів, яких доглядала кіровоградка Ксенія Ліснічук, вчора, 12 квітня.

– Десь на початку грудня на роботі замінювали старі вікна на нові, знайшли 23 кажана, які заховалися між рамами під підвіконня зимувати. Тоді я знайшла контакт Харківського центру реабілітації рукокрилих. І передала їх туди. Через деякий час знайшли ще сімох. Але цих я вже залишила у себе і за рекомендаціями фахівців доглядала сама, – розповідає «КП» Ксенія.


Жінка доглядала за кажанами майже чотири місяці.


– Наша мета була – зберегти їхню вагу. Вони місяць сплять, потім тиждень годуємо, так і перезимували. Жили у холодильнику у коробочці. Там для них нормальна температура для зимування. Покільцювали їх. Було всього вісім мишок. Сім наших – нетопир середземноморський і одна руда вечірниця, яку передали з Долинської. Ця мишка прибула з критично низькою вагою – 19 грамів при нормі 25-26. Але усі живі, – радіє Ксенія.


За день до випуску кажанів, їх почали привчати до тепла.


– Позавчора дістали з холодильника, щоб звикали до тепла, щоб налагоджувалися у них обмінні процеси, щоб готувалися до годівлі спочатку нашої, потім самостійної. У цю суботу в Харкові випускають кажанів, ми на них рівняємося, хоча вони північніше, – пояснює «КП» співрозмовниця.


Жінка настільки прив’язалася до кажанів, що вже сумує за малими.


– Випустили... Пусті коробки... Усе про них нагадує. Ночують зараз там самі, – каже Ксенія.


Нагадаємо, кіровоградка Ксенія Ліснічук врятувала майже три десятки кажанів і продовжує це робити. Жінка каже, до безпосереднього контакту з рукокрилими абсолютно нічого про них не знала, проте сьогодні може годинами розповідати, які це неймовірні і дуже симпатичні створіння.

 

028040280502806

e-max.it: your social media marketing partner