У Бобринці діти отруїлися через порушення санітарних правил у дитсадку

, Олена Сідорова

02499У Бобринецькому дитсадку «Сонечко», де в середині березня зареєстрували спалах ротавірусної інфекції серед вихованців, а також захворіла мама одного з них, завершили протиепідемічні та профілактичні заходи з його локалізації та ліквідації, повідомляють у Держпродспоживслужбі області.

Результати санітарно-епідеміологічного розслідування та лабораторних досліджень показали, що причинами виникнення захворювання у вихованців стало порушення вимог ранкового прийому до закладу, недостатня кількість дезінфікуючих засобів, допуск до роботи працівників із порушенням термінів проходження профілактичного медичного огляду, не проводилася дезінфекція приміщень закладу. Фахівці також виявили ряд порушень на харчоблоці, у веденні обліково-звітної документації з організації харчування, під час приймання продуктів харчування та продовольчої сировини, які надходять до закладу, не в повному обсязі контролюється їхня безпечність та якість.

Як писала «КП», вісьмох вихованців дитсадка госпіталізували до інфекційного відділення центральної районної лікарні з симптомами гострої кишкової інфекції.
e-max.it: your social media marketing partner