На Кіровоградщині патрульного зловили на хабарі

, Олена Сідорова

02848Слідчі прокуратури Кіровоградської області спільно з працівниками Служби безпеки в області та управління внутрішньої безпеки Нацполіції викрили інспектора управління патрульної поліції у Кіровоградській області на вимаганні та отриманні шести тисяч гривень хабара, повідомляють в обласній прокуратурі.

У ході досудового розслідування встановили, що інспектор патрульної поліції вимагав від жителя обласного центру шість тисяч гривень за непритягнення останнього до адміністративної відповідальності за керування автомобілем у стані сп’яніння.

Інспектора патрульної поліції затримали в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Вирішується питання повідомлення про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Поліцейському інкримінують злочин за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі терміном від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.
e-max.it: your social media marketing partner