У бобринецькому училищі відкрили другий в Україні навчально-практичний центр

, Олена Сідорова

02912На базі Бобринецького професійно-технічного училища №32 відкрили другий в Україні сільськогосподарський навчально-практичний центр сьогодні, 24 квітня.

Нова структура допоможе готувати кваліфікованих робітників, яких не вистачає на ринку праці.

За виділені державою майже 20 мільйонів гривень придбали 29 одиниць обладнання, устаткування, інструменти і матеріали, що дозволило повністю оновити матеріально-технічну базу.

– Цей навчальний центр – другий в Україні, перший існує у Харківській області. Ми отримали кошти, на які закупили техніку, яка дозволить нам готувати висококваліфікованих фахівців. Техніка радянського виробництва, яка у нас була, морально застаріла, тому без нової техніки не можна було запроваджувати новітні підходи в навчанні. На техніці буде відпрацьовуватися практична частина навчання. Це значно покращить якість викладання і знань. Зараз є у нас до 300 учнів, але плануємо збільшити їхню кількість і надавати також послуги працівникам сільського господарства, які хочуть підвищити свою кваліфікацію. Техніка вже готова, навчальні плани підготовані, ми вже готові приймати перших слухачів, яким після завершення навчання видаватимемо сертифікати, – зазначив директор училища Андрій Запорожець.

Окрім того, з обласного на ремонт гуртожитку закладу виділили три мільйони гривень.

– Для Кіровоградщини, як аграрного регіону і степового краю, який потребує висококваліфікованих кадрів, надзвичайно велике значення має технічне оснащення професійної освіти. Держава знайшла можливість придбати ці три десятки одиниць техніки для того, щоб майбутні кадри добре вчилися і працювали на благо країни, – сказав очільник Кіровоградщини Сергій Кузьменко.
e-max.it: your social media marketing partner