Батьки, які відмовилися від близнючок, через заробітчанство у Польщі, повернулися за дітьми

, КП

02582В обласному центрі батьки двох новонароджених дів­чаток, які раніше відмовилися забирати їх із пологового будинку, бо працюють у Польщі, передумали і вирішили забрати близнючок додому, пише «CBN».

– Згідно з висновком служби у справах дітей, малюків передали батькам і зараз вони знаходяться вдома. Направлено повідомлення до центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з питання соціального супроводу цієї сім’ї, також дітки знаходяться під наглядом лікарів, умови проживання – задовільні, – каже головний спеціаліст відділу соціального та правового захисту дітей служби у справах дітей виконавчого комітету міської ради Ігор Горін.

Щоб повернути дітей у сім’ю, батьки зібрали усі необхідні документи – характеристики, довідки про стан здоров’я, про те, що не вживають наркотики й спиртне.

Фахівці врахували сімейну ситуацію у той час, коли вони приймали рішення про відмову.

Якщо служба у справах дітей отримає інформацію про неналежне виконання батьками своїх обов’язків, то вона звертатиметься до суду про вилучення малюків або про позбавлення батьківських прав.

Нагадаємо, батьки написали відмову від новонароджених у пологовому будинку, через те, що працюють у Польщі. Жінка поступила у лікарню при доношеній вагітності, дітки народилися здоровими шляхом кесаревого розтину. Вага однієї дівчинки 2 кілограми 820 грамів, сестрички – 3 кілограми 270 грамів.

 

фото: ілюстрація

e-max.it: your social media marketing partner