У Приютівській громаді вперше почала працювати мобільна жіноча консультація

, Олена Сідорова

02923У Приютівській обєднаній територіальній громаді в районі Цукрового заводу вперше почала працювати безкоштовна мобільна медична консультація, повідомляють у громаді.

Жінки із селища Приютівка, а також інших населених пунктів об’єднаної територіальної громади, котрі за результатами огляду у лікаря мають показання для проведення додаткового обстеження, можуть безкоштовно пройти комплексне обстеження за напрямками гінекологія, мамографія та ультразвукова діагностика.

Така акція безкоштовна для пацієнтів і проходить на території Приютівки вперше, проте є наміри проводити подібні заходи на постійній основі за наявності відповідного фінансування з бюджету. Наразі кошти на цю акцію були виділені з районного бюджету, у подальшому – з бюджету ОТГ.

– На жаль, вік жінок, які піддані ризику онкозахворювань, із кожним роком зменшується. На сьогодні він складає вже від 34-45 років, але, для прикладу, обстеження молочних залоз методом діагностики мамографією наразі проводять лише жінкам від 40 років, – розповідає акушер Приютівської амбулаторії ЗПСМ Віта Нікітенко.

Тож завдяки такому обстеженню люди мають можливість на ранніх стадіях виявити захворювання та вчасно звернутися до відповідного лікувального закладу за медичною допомогою.

– На сьогоднішній день вже обстежено 45 жінок, в деяких із них виявлені захворювання ендокринної системи, зокрема, проблеми щитовидної залози, а також молочних залоз та інше, – прокоментував завідувач Приютівської амбулаторії Андрій Данилюк.

 

02922 02924

e-max.it: your social media marketing partner