На Кіровоградщині італійці знімають документальний фільм про війну

, Олена Сідорова

02932На території Кіровоградщини італійські фільмографи знімають історичне документальне кіно про події Другої світової війни. Знімальна група йде за маршрутом італійських підрозділів і працюватиме в області кілька днів. Далі рушить на схід. Побачити фільм можна буде не раніше, чим через рік, розповіли учасники групи Федеріко Ферроне, Міхель Манзоліні та Андреа Ваккарі у прес-центрі CBN сьогодні, 25 квітня.

Кіровоградщина – одна із локацій для зйомок. Тут вже зафільмували пейзажі села Новоандріївка, що в Новгородківському районі, залізницю, німецьке кладовище, планують зробити ще кадри у Знам’янському районі.

– Цей фільм – про долю італійського солдата, якого у 1941 році відправили сюди воювати. Ми використовуємо архівні записи, які належать Італії, а також особисті матеріали бабусь і дідусів. У них також згадувалася Кіровоградщина. Образ солдата – дуже збірний образ, який сформувався зі спогадів солдат. Тому фільм вийде з елементами художності. Знімаємо фільм для того, щоб показати архівні кадри, яких ще ніхто не бачив, і зберегти це для пам’яті, – поділилися учасники знімальної групи.

Після Кіровоградщини знімальна група направиться на схід, де зніматиме зруйновані будинки.

– Ми рухаємося за картою, за якою йшли італійські війська. У Другій світовій війні на територію України відправили 180 тисяч італійців і практично ніхто з них не повернувся додому, – зазначили фільмографи.

Після завершення зйомок фільм рік показуватимуть на фестивалях. У доступі він з’явиться не раніше цього часу.
e-max.it: your social media marketing partner