В Олександрії можуть реорганізувати три школи

, КП

01837В Олександрії через недостачу державних коштів на зарплати можуть реорганізувати три школи – спеціальний загальноосвітній навчальний заклад І-ІІ ступенів №4 імені Олефіренка, школу мистецтв при гімназії імені Шевченка і загальноосвітній навчальний заклад І-ІІ ступенів №7, повідомляють у міськраді.

На освіту Олександрії з міського бюджету виділили 135 мільйонів гривень, держава фінансує заробітну плату вчителів на 84 мільйонів.


У мерії зауважують, що електроенергію, зарплату молодшого обслуговуючого персоналу і ремонти оплачують із міського бюджету. Також за рахунок міського бюджету утримують дошкільні, позашкільні навчальні заклади і спортивну школу.


Тому планують учнів і вчителів школи мистецтв при гімназії імені Шевченка перевести в інші заклади.


Учнів і персонал спеціалізованої школи №4 хочуть перевести до загальноосвітньої школи №2, оскільки, згідно із законодавством, діти з особливими освітніми потребами мають право навчатися у загальноосвітніх навчальних закладах. А у школі №4 пропонують розмістити художню школу і створити картинну галерею.


У школі №7 пропонують залишити початкові класи і зробити дитячий садочок, а старшокласників і профільних вчителів перевести у школу №10.


Нагадаємо, в Олександрії можуть скоротити 143 педагогічні ставки, що складає 20% від загальної кількості вчителів у місті.

e-max.it: your social media marketing partner