Соколівська громада перша серед ОТГ області відкрила ЦНАП (ФОТО)

, Олена Сідорова

02934У Соколівській обєднаній територіальній громаді відкрили центр надання адміністративних та соціальних послуг сьогодні, 25 квітня, повідомляють в облдержадміністрації.

Особливістю центру, як відзначила голова ОТГ Інна Завірюха, є надання у ньому 67 адміністративних та 23 соціальних послуг. Громада, згідно із чинним законодавством про державні закупівлі, викупила за майже три мільйона гривень колишнє приміщення торгівельного центру і власним коштом зробили ремонт, закупили меблі та сучасну комп’ютерну техніку.

Інна Завірюха також зауважила, що наразі вивчається питання переведення до центру поштового відділення.

– Завдяки передачі на місця владних повноважень і фінансових ресурсів розпочався процес децентралізації – створення об’єднаних територіальних громад. Зараз Соколівська громада господарює на своїй землі. Громада не побоялася і підтримала рішення про створення ОТГ. І сьогодні ми бачимо, наскільки правильним було рішення центральної влади, рішення громади, – наголосив перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко і додав, що як місцева, так і обласна влада надалі підтримуватимуть розвиток об’єднаних територіальних громад.
e-max.it: your social media marketing partner