Стало відомо, хто з «Батьківщини» пропонував 200 гривень за голос

,

02973Довірені особи двох кандидатів у депутати Дмитрівської об’єднаної громади від «Батьківщини» пропонували виборцям 200 гривень за голос, повідомили «КП» джерела у правоохоронних органах.

Джерела уточнили, що за отримані кошти необхідно було розписатися у відомості.

За наявною інформацією, не всі жителі погоджувалися на такий ґешефт.

– Служба безпеки України зафіксувала два такі випадки. Один 20 числа, інший – 25. Вони оперативно спрацювали, – зазначив голова Знам’янської районної парторганізації БПП Олександр Лукашов.

Водночас він підтвердив дані, що не всі жителі приставали на пропозицію «Батьківщини».

– Це сільська громада. І хоча для сільських жителів навіть 200 гривень це гроші, не всі приставали на пропозицію. Більше того, люди знають, хто є хто з кандидатів і навіть за гроші не хочуть за них голосувати, – додав він.

Тим часом прокуратура області закликала правоохоронні органи та представників політичних сил забезпечити порядок і законність волевиявлення під час виборів.

– Звертаюся до усіх політичних сил та правоохоронних органів, на території яких проходитиме виборчих процес, – вибори повинні пройти установленому законодавством порядку. Унеможливити виборчі зловживання, – підкуп виборців на дільницях, виключити випадки кримінального втручання в хід виборів, як на етапі голосування, так і на етапі підрахунку голосів. Правоохоронні органи мають забезпечити швидке і належне реагування на такі факти якщо вони матимуть місце. І громадяни, і члени виборчих комісій, і представники політичних сил повинні неухильно дотримуватися вимог виборчого законодавства, – заявив прокурор Кіровоградщини Анатолій Коваленко.

Для оперативного реагування на факти порушень виборчого законодавства прокуратура гранувала роботу «гарячої лінії» – у прокуратурі Кіровоградської області – (0522) 22-75-10, в Олександрійській місцевій прокуратурі – (05235) 7-20-75, у Знам’янській місцевій прокуратурі – (05233) 2-22-67.

Також в усіх випадках порушень виборчого законодавства можна звертатися за номером телефону поліції «102».

Як повідомляла «КП», раніше про факти підкупу у Дмитрівській об’єднаній громад заявив Комітет виборців України.

Нагадаємо, завтра, 29 квітня відбудуться перші у Дмитрівській об’єднаній територіальні громаді Знам’янського району, у Приютівській Олександрійського та у Новопразькій, до якої увійшли громади Олександрійського та Знам’янського районів.

 

 

e-max.it: your social media marketing partner