У Кіровограді вихованці дитсадка отруїлися не через харчування у закладі

, КП

02499В обласному центрі вихованці дошкільного навчального закладу «Червона шапочка», яких госпіталізували до інфекційного відділення центральної міської лікарні з симптомами гострої кишкової інфекції, отруїлися не через харчування у дитсадку. Про це заявила начальник міського управління освіти Лариса Костенко сьогодні, 3 квітня, повідомляють у міськраді.

– В однієї дитини зареєстрували ротавірусну інфекцію. Тобто це вірус, який передається повітряно-крапельним шляхом. Харчування у дошкільному закладі не причетне. Ми проводитимемо роз’яснювальну роботу і серед батьків, і серед працівників. Щоб якщо є перші симптоми захворювання, батьки таких діток до садочків не водили. Все, що нам рекомендували медичні працівники, ми виконали. На сьогодні у закладі призупинено розповсюдження захворюваності, – запевняє Лариса Костенко.

 

Нагадаємо, у Кіровограді п’ятьох вихованців дитсадка госпіталізували через отруєння. Лікарі діагностували у трьох дітей гострий гастроентероколіт і харчову токсикоінфекції ще двох дітей.

e-max.it: your social media marketing partner