Мер Новомиргорода через суд вимагає від власника демонтувати шахтарський гуртожиток

, Олена Сідорова

03002Міський голова Новомиргорода Ігор Забажан через суд вимагає від власника демонтувати руїни приміщення колишнього шахтарського гуртожитку, які загрожують безпеці городян, повідомляють у міськраді.

Власником приміщення є ТОВ «Гафса», зареєстроване у місті Стрий. Придбавши будівлю у 2004 році з намірами створити у ньому на першому поверсі офіси, а на решті поверхів – житлові площі, фірма, до сьогодні так і не провела реконструкцію.

Ділянка, на якій розташований гуртожиток, належить міській раді. Щороку підприємство бере ділянку у короткострокову оренду і чесно сплачує орендну плату.

«Ми зібрали чималий пакет документів, який свідчить про те, що будівля становить небезпеку. Зробили кілька обстежень будівлі, щоб довести, що вона руйнується і з кожним роком її стан погіршується.

Ми вказали у позові, що неподалік від будівлі, є магазин «Кристал», де часто збирається чимало людей, медична установа, є приватний сектор з повітряними газопроводами. Якщо будівля впаде, то це може призвести не тільки до людських жертв, але й до екологічної катастрофи. Зараз будемо просити призначення судової експертизи будівлі, щоб суд мав достатньо аргументів для прийняття об’єктивного рішення», – розповів Ігор Забажан.
e-max.it: your social media marketing partner