Кіровоградщині виділили субвенцію на нову українську школу

, Олена Сідорова

03106Кіровоградській області виділили субвенцію з державного бюджету на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа». Розпорядження про розподіл коштів місцевим бюджетам підписав голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко.

Як зазначив очільник управління освіти і науки облдержадміністрації Володимир Таборанський, область отримала 34 мільйонів 800 тисяч гривень.

– Ці кошти підуть на придбання меблів, навчального, комп’ютерного і мультимедійного обладнання. Території отримають також близько мільйона гривень на підвищення кваліфікації вчителів. Тому до 1 липня цього року треба розподілити ці кошти і забезпечити їх використання, – наголосив Таборанський.

– Прошу поставитися відповідально, адже держава інвестує в Кіровоградщину десятки мільйонів гривень у розвиток освіти. І ці кошти облдержадміністрація розподілила відповідно до кількості учнів і освітніх округів. Тому прошу проконтролювати, щоб ті речі, які мають бути придбані до початку зовнішнього незалежного оцінювання і початку нового навчального року, були придбані, – додав Сергій Кузьменко.

e-max.it: your social media marketing partner