На Кіровоградщині майже 600 дітей навчаються інклюзивно

, Олена Сідорова

03108На території Кіровоградщини майже шість сотень дітей навчаються в інклюзивних класах, повідомив очільник управління освіти і науки облдержадміністрації Володимир Таборанський сьогодні, 14 травня.

За його словами, в області з більше 148 тисяч дітей, майже дві тисячі – діти з інвалідністю, які потребують створення особливого освітнього середовища.

– Створення умов для навчання дітей з особливими потребами – є пріоритетом роботи управління освіти в області. В останні роки кількість таких дітей, на жаль, зросла. Збільшується і кількість закладів, у яких створена інклюзивна форма навчання, – їх в області зараз 154, а також кількість асистентів, які займаються адаптацією навчальних матеріалів. Загалом позитивна динаміка. Переваги інклюзивної освіти в тому, що йде соціалізація дітей, а також виховується повага і толерантне ставлення суспільства до них, – розповів Володимир Таборанський.

Цьогоріч область має на інклюзивну освіту більше 18 мільйонів гривень. Торік ця сума становила майже сім мільйонів. А у 2016 році цих коштів зовсім не було.

За кількістю дітей, залучених до інклюзивного навчання, область знаходиться на шостому місці в країні.

Нагадаємо, 17 квітня дружина Президента України Марина Порошенко та голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко підписали меморандум про долучення області до всеукраїнського проекту Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації».
e-max.it: your social media marketing partner