На Кіровоградщині з’явиться програма збереження пам’яток театральної культури

,

03110Програма збереження і розвитку об’єктів культурної спадщини, пов’язаних із корифеями українського професійного театру, – «Земля корифеїв» – з’явиться на Кіровоградщині. Відповідний проект рішення облради вже опублікований на сайті органу самоврядування.

Документ прийматиметься на два роки – до 2020-го.

Розробник – департамент культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації – визначив п’ять об’єктів, які підпадатимуть під дію програми. Зокрема мова йде про меморіальний музей Кропивницького в обласному центрі, музейно-природний заповідник «Тобілевичі» в Арсенівці Новомиргородського району, заповідник-музей Карпенка-Карого Хутір Надія у Миколаївці Кіровоградського району, могила Карпенка-Карого у Корлюгівці Кіровоградського району та обласний український музично-драматичний театр імені Кропивницького.

Програма передбачає організацію ефективного і сприятливого середовища для розвитку та популяризації об’єктів культурної спадщини, пов’язаних із корифеями українського професійного театру, а також покращення туристичної привабливості та формування позитивного іміджу регіону.

У рамках дії програми пропонується залучити кошти на реставрацію об’єктів, оновлення експозицій та належне утримання інфраструктури.

Орієнтовний обсяг фінансування на період дії програми – понад 34 мільйони гривень.
e-max.it: your social media marketing partner