Адвокату з Кіровоградщини оголосили про підозру, бо «кинув» підзахисного на гроші

, Олена Сідорова

03128Адвокату зі Знам’янського району прокурор Кіровоградської області Анатолій Коваленко оголосив про підозру у вчиненні кримінального корупційного правопорушення, повідомляють в обласній прокуратурі.

Досудове розслідування встановило, що у листопаді минулого року поліція затримала місцевого жителя за перевезення алкогольної продукції та склала адміністративний протокол. При цьому, близько 150 літрів алкоголю вилучили, а складені матеріали направили на розгляд суду.

За наданням правової допомоги правопорушник звернувся до раніше знайомого адвоката, який достовірно знаючи, що чоловіка не буде притягнуто до адмінвідповідальності через закінчення термінів для накладення стягнення, вирішив використати вказану ситуацію для власного збагачення. За нібито позитивне вирішення в суді питання щодо непритягнення чоловіка до адмінвідповідальності та повернення йому вилученої продукції адвокат вимагав і отримав 10 тисяч гривень.

Таким чином адвокат, зловживаючи довірою чоловіка, вчинив закінчений замах на заволодіння грошовими коштами та підбурив його на надання неправомірної вигоди судді.

Триває досудове розслідування.

Процесуальний прокурор готує до суду клопотання про обрання адвокату запобіжного заходу.
e-max.it: your social media marketing partner