Краєзнавців Гайворонського району відзначатимуть премією Солгутовського

,

03204Гайворонська районна рада погодила положення про заснування краєзнавчої премії імені Леоніда Солгутовського. Відзнаку вручатимуть за розвиток краєзнавства, збереження культурної спадщини, йдеться у рішенні.

Згідно з рішенням, премія присуджуватиметься на конкурсній основі до Міжнародного дня
музеїв – 18 травня щороку починаючи з 2019 року за кращі науково-дослідницькі, науково-популяризаторські роботи з питань історії, культури Гайворонського краю, значні досягнення в збереженні та відродженні культурної спадщини, здійснення наукових досліджень краєзнавчих тем, наукового обліку та опису старожитностей, створення нових та вдосконалення існуючих музеїв, а також активістам краєзнавчого руху.


Краєзнавців відзначатимуть у сімох номінаціях.


Кращих обиратиме комісія.


Переможцям вручатимуться дипломи і грошова винагорода у розмірі 1 тисяча гривень. Одночасно з премією присвоюється звання «Лауреат краєзнавчої Премії імені Леоніда Солгутовського за розвиток краєзнавства, збереження культурної спадщини Гайворонського краю».


Нагадаємо, Леонід Солгутовський народився у Хащуватому Гайворонського району. За життя працював учителем, писав книги з краєзнавства. Більш як сорок років тому він створив музей 5-ї гвардійської танкової армії, якому згодом присвоїли звання Народного.


Солгутовський є лауреатом обласної краєзнавчої премії імені Ястребова.


У січні 2002 року він пішов із життя. Посмертно його удостоїли премії імені Антоновича.

e-max.it: your social media marketing partner