Краєзнавців області відзначили премією імені Володимира Ястребова

, Олена Сідорова

03237У приміщенні обласного краєзнавчого музею відбулася урочиста церемонія нагородження переможців щорічної обласної краєзнавчої премії імені Володимира Ястребова, повідомляють в облдержадміністрації.

Конкурсна комісія обрала лауреатом обласної краєзнавчої премії за 2017 рік у номінації «Наукові дослідження з історії та етнографії краю» Бориса Шевченка (за книгу «Маловисківщина в роки Другої світової війни. Сторінки історії»).

У номінації «Краєзнавчі розвідки з історії міст і сіл області» премію присудили авторам праці «До спортивних вершин: нариси з історії фізичної культури і спорту на Кіровоградщині» Станіславу Янчукову та Олександру Березану.

Книги Володимира Поліщука – «Зроблено в Єлисаветграді», «Будинок, якого уже немає», «Про що писали єлисаветградські газети», «Там, де Інгул круто вився», «Неатрибутоване місто», «Убивство на Фортечних валах», «Сто років тому» визнали кращими у номінації «Популяризація історико-культурної та природничої спадщини краю, розвиток музейної справи».

Краєзнавцям вручили дипломи лауреата премії, скульптуру «Степовий орел» та нагрудний знак. Учасникам премії вручили подяки.

– Наступного року Кіровоградська область відзначатиме 80 років заснування, дійсно в регіоні є що досліджувати, – зауважив Сергій Коваленко. – Те, що сьогодні переможцями премії є люди різних професій означає, що ми всі любимо свій рідний край.
e-max.it: your social media marketing partner