У Кіровограді спостерігали за космічною станцією у нічному небі

, КП

03239В обласному центрі на стадіоні школи №19 спостерігали за транзитом Міжнародної космічної станції на фоні Місяця вчора, 22 травня.

– Кожного місяця ми збираємося, коли Місяць перебуває у першій чверті і видно лише його половину. За рахунок того, що у цей період промені сонця падають під певним кутом, дуже гарно видно кратери і гори Місяця. Але родзинкою вчорашньої зустрічі було спостереження за транзитом Міжнародної космічної станції на фоні Місяця, – розповідає «КП» співорганізатор спілки аматорів астрономії «КірАстро» Вадим Лефтор.


Небесне світило через телескопи у цей день побачили майже півсотні людей. А от польоту космічної станції дочекалися лише найвитриваліші любителі астрономії.


– Все пройшло чудово. Зібралися ми за графіком – спостерігали за Місяцем, Юпітером і його супутниками. А потім вже об 22:30, як і планувалося, пролетіла космічна станція. Люди, які залишилися, були дуже задоволені. А от на кульмінацію зустрічі залишилося всього з десяток людей, які постійно відвідують такі зустрічі, – розповів Вадим Лефтор.

 

032400324103242


фото: надане співрозмовником

e-max.it: your social media marketing partner