У Світловодську стартував обласний етап змагань «Джура» (ФОТО)

, Олена Сідорова

03448У Світловодську на набережній Кременчуцького водосховища стартував обласний етап військово-патріотичної гри «Джура» сьогодні, 15 червня. На змагання зїхалося чотири сотні школярів з усієї області. Найкраща команда поїде на всеукраїнські змагання. Із початком змагань дітей привітав і голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко.

Участь у змаганнях беруть учні з дев’ятих по одинадцяті класи. Поселилися вони в наметовому містечку. Житимуть так чотири дні. Весь цей час змагатимуться за першість у конкурсах і вікторинах. Як наголошують організатори, така гра не тільки допомагає хлопцям і дівчатам зануритися в історію українського козацтва, а й ефективно виховує патріотичну свідомість.

– Учасники будуть випробовувати себе в низці залікових конкурсів залікових, – розповідає сотник першої сотні Максим Гуцалюк. – Перш за все, це стройовий вишкіл – індивідуальний та ройовий. Також гурти звітуватимуть про свої виконані добрі справи. Далі вони долатимуть туристсько-спортивну смугу перешкод, змагатимуться в наданні домедичної допомоги, відпрацьовуватимуть перенесення постраждалого. Крім того, демонструватимуть свої вокально-літературно-хореографічні здібності у відповідному конкурсі, який має назву «Варта».

Десятикласниця Марина Карпун бере участь у змаганнях уже другий рік. Позаминулого року її команда зайняла перше місце, а тому представляла свій район в області. Цьогоріч теж здобула перемогу в районі і з задоволенням знову приїхала на змагання.

– Ми представляємо Новгородківський район і нам тут надзвичайно подобається. Це, мабуть, найкраща подія, яка сталася за це літо. Тут приємна і дружна атмосфера. Ми всі згуртувалися, більш здружилися і це дуже приємно, – наголошує школярка.

 

03440 03439

За три роки проведення гри в області, зазначають організатори, кількість команд-учасників зросла в п’ять разів. Відповідно, разом із зацікавленням покращилася і якість, і матеріальна база змагань.

– «Джура» у нас в області уже більше трьох років іде пліч-о-пліч із регіональним проектом «Захисник Кіровоградщини», – розповідає заступник голови координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання в Кіровоградській області Олег Вєтров. – Ці два проекти настільки поєднують один одного і підсилюють, що цьогоріч діти мають більш цікаві, більш змістовні заходи.

Він також додав, що цьогоріч на координаційній нараді у місті Буча Кіровоградщину відзначили як область, яка є лідером із національно-патріотичного виховання.

За словами очільника Кіровоградщини Сергія Кузьменка, область і надалі підтримуватиме заходи, спрямовані на підвищення патріотичного виховання серед школярів, адже, переконаний, за ними майбутнє країни.

– Ми дійсно добре фінансуємо цей напрямок позашкільної освіти, – наголошує він. – І надалі будемо фінансувати позашкільну освіту, яка виховує у наших дітей патріотизм, знання культури, історії, українських традицій і всього, що є у формуванні нової генерації людей, які повинні зробити країну успішною.

 

03441 03442

 

03445 03444

 

03449

 

03447

e-max.it: your social media marketing partner