Цьогоріч на Кіровоградщині відремонтують більше ста ділянок доріг

, Олена Сідорова

03457Цьогоріч на території Кіровоградщини планують відремонтувати більше ста ділянок доріг місцевого значення, повідомив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко. За його словами, таким чином оновленням шляхів охоплять усі райони області.

– У нас кардинальні зміни в системі управління дорогами – дороги загального користування місцевого значення передані в управління обласної державної адміністрації. І я переконаний в тому, що ті ресурси, які область отримала (а це значні кошти), потрібно ефективно використати, – наголосив Сергій Кузьменко.

Як додав директор департаменту інфраструктури та промисловості облдержадміністрації Олександр Корнюша, нині фахівці працюють у посиленому режимі – проводять підготовчу роботу для того, щоб підрядники мали змогу якомога швидше розпочати ремонти дорожнього покриття і виконати максимум робіт у літній період.

– У січні згідно з актами прийому-передачі цих об’єктів, 591 дорога прийнята розпорядженням голови облдержадміністрації на баланс департаменту інфраструктури. Обласним бюджетом на 2018 рік затверджена субвенція на ремонт і утримання місцевих і комунальних доріг в населених пунктах в обсязі 381 мільйон гривень. Весь фінансовий ресурс розподілений між районами в залежності від протяжності місцевих доріг по територіям, – зазначив він.
e-max.it: your social media marketing partner