В обласному центрі зоозахисники оголосили винагороду за догхантерів

,

03574Дві громадські організації «Бім» і «Щасливий пес», а також небайдужі жителі обласного центру оголосили винагороду за інформацію про догхантерів. Зоозахисники ладні платити чималі гроші, аби лише впіймати тих, хто масово труїть собак. Наразі фонд винагороди становить близько десяти тисяч гривень.

Зокрема за затримання догхантера на гарячому зоозахисники обіцяють заплатити дві тисячі гривень. По 500 гривень – за фото-, відео-інформацію про ймовірних убивць.

– Поки поліція проводить своє розслідування, ми вирішили піти іншим шляхом, адже з моменту звернення до влади, до правоохоронців кількість випадків отруєнь, на жаль, не зменшується. Догхантери, як орудували, так і продовжують це робити, – коментує очільниця громадської організації «Бім» Катерина Дорош. – Сподіваємося, жителі міста за винагороду будуть більш пильними і допоможуть упіймати нелюдів. Телефонувати можна мені – (050) 686-00-92, Євгенії – (066) 766-71-35 або Олені – (066) 792-80-73.

Щойно зоозахисні організації оголосили про винагороду, десятки небайдужих кіровоградців відгукнулися на ініціативу і з двох тисяч гривень винагородний фонд збільшили учетверо!

– Буквально впродовж кількох годин на ініціативу відгукнулося чимало містян, які також запропонували гроші за затримання догхантерів на гарячому. Крім того, й самі волонтери ладні платити за інформацію про ймовірних отруювачів, ­­– додає волонтер Олена Данилишин.

Як повідомляла «КП», тиждень тому близько двох сотень містян вийшли під стіни мерії на мовчазний флешмоб із закликом до влади, громади і поліції покласти край убивствам бездом­них тварин. Того ж дня міський голова Андрій Райкович доручив підлеглим підготувати звернення на аптечні мережі, аби припинити безконтрольний продаж препарату, який догхантери використовують для отруєнь собак. Тим часом у поліції заявили про створення робочої групи з десятка осіб, яка займається розслідуванням масових убивств тварин у Кіровограді.

фото: Ігор Філіпенко
e-max.it: your social media marketing partner