Дочекайтеся сезону: Перші кавуни краще не їсти – Держпродспоживслужба області

,

03599На ринках області і на прилавках магазинів уже з’явилися перші кавуни. Смугасті ягоди ваблять доступною ціною, за кіло нині просять шість-сім гривень, проте чи такі вони безпечні, з’ясувала «КП».

Херсонські виробники, звідки в основному постачають кавуни на ринки країни, запевняють, їхні бахчові безпечні і не містять нітратів понад норму. Безпечність кавунів і динь регулярно перевіряють працівники Держпродспоживслужби області.

– Ми постійно моніторимо ранні овочі і фрукти, які реалізуються на ринках Кіровоградщини, на вміст нітратів. Поки випадків перевищення норми у бахчових не фіксували, – повідомив начальник управління безпечності харчових продуктів і ветмедицини Держпродспоживслужби регіону Юрій Травкін, але порадив краще зачекати настання сезону масового достигання кавунів і динь, аби уникнути отруєння.
e-max.it: your social media marketing partner