«Зіркове ралі» стартувало з Кіровограда

, КП

03685У Кіровограді від площі перед міської радою у рамках всеукраїнських змагань «Зіркове ралі» стартували екіпажі учасників аматорських багатоденних змагань для власників класичних ретро-автомобілів сьогодні, 13 червня.

Як зазначає один із ініціаторів, хто запросив у Кіровоград «Зіркове ралі», Микола Цуканов, це вже третій заїзд «Зіркового ралі» у наше місто. Перший був ще 105 років тому.


– Торік галерея «Єлисаведград» переконала організаторів пробігу зробити пробний заїзд у наше місто. Тоді до нас заїхали шість автомоблів. У цьому році до нас фінішували п’ять. А перший раз до нас завітало «Зіркове ралі» ще у 1913 році! Я дуже радий, що організатори погодилися їхати через наше місто. Адже 105 років тому траса проходила саме тут. «Зіркове ралі» – це марафон. Ніхто не знає, яка кількість фінішує. Машини старі, спека, наші дороги. Водіям треба вкластися в час, не запізнитися, не раніше приїхати, а саме вчасно, тим самим показати, що впорався з маршрутом, – розповідає «КП» Микола Цуканов.


Організатор і командор «Зіркового ралі» Дмитро Григор’єв обіцяє, що відтепер кожен рік заїжджатимуть у Кіровоград.


03686– Колись Єлисаветград став проміжною точкою, тут на ніч зупинялися гонщики. Радісно, що ви зберігаєте старовинні пам’ятники, і зберігли ті місця, в яких зупинявся автопробіг. Тепер «Зіркове ралі» буде постійно заглядати у ваше місто, – запевняє Дмитро Григор’єв. – Воно проходить за правилами історичного ралі, яке прив’язане до правил європейських федерацій. Це не пробіг, це ралі, тому ми намагаємося притримуватися жорстокого графіку, капоти автомобілів опломбовані на старті. Є норма часу, за який кожен учасник має проїхати певну відстань. Не менше 350 кілометрів за добу. Більше восьми годин бути за кермом заборонено. Сьогодні також стартують з Херсону й Умані, щоб зустрітися з нами в Одесі, провести там гонку на закритому майданчику, а в суботу стартувати з Одеси до Керманської фортеці у рамках великого фестивалю авто- і моторетротехніки.


В’ячеслав Кобіцький із Харкова бере участь у ралі вже втретє. Цього разу приїхав на «Москвичу 408» 1966 року.


–Уже третій рік беру участь. Призових місць ще не отримував. Це гонка-випробування. Не всі машини, яким більше 30 років, готові до ралі. Машину готували спеціально. Розібрали, почистили, щось замінили, пофарбували і зібрали. Але машина повністю оригінальна, усі запчастини оригінальні. Ніяких модифікацій, – розповідає «КП» В’ячеслав.


Екіпажі «Зіркового ралі», дякуючи за прийом у Кіровограді, подарували місту книгу і картину.


03687– Вручив вашому місту подарунок – гравюру майстрів з Харкова і мою авторську книгу «Записки автомобілістів», – каже Дмитро Григор’єв.


Натомість, на згадку про зустріч, міська влада подарувала учасникам книгу «Поема нашого міста».


– Щиро дякуємо від громади міста за прекрасні традиції, які ви зберігаєте. Вони дійсно мають значну історію. Зичимо всім учасникам ралі перемог, щоб ту високу автомобільну культуру, яку ви даєте громаді, ви підтримували якомога довше, – сказав міський голова Андрій Райкович.

 

фото: Ігор Філіпенко

e-max.it: your social media marketing partner