Кіровоград вийшов на акцію «Україна – не живодерня» (ФОТО)

,

03782Близько сотні жителів обласного центру долучилися до всеукраїнської акції «Україна – не живодерня» проти вбивства безпритульних тварин, сьогодні 20 липня.

Учасники акції тримали в руках плакати «Зупиніть масове вбивство», «Вони вас люблять, а ви їх убиваєте», «Ні смертям», «Україна – не шкуродерня», «Святогора за грати», «Поліція і прокуратура, досить бездіяльності!» та інші.


Зоозахисники підписали звернення до Президента Україна Петра Порошенка з п’яти пунктів.


Зокрема, небайдужі просять:


1. Внести в Верховну Раду України законопроект щодо коплексного врегулювання питань, пов’язаних із тваринами (з урахуванням пропозицій зоозахисної спільноти);
2. Запровадити повну заборону на вбивства тварин при регулюванні їх чисельності та заборону на  використання тварин у видовищних заходах (цирках, шапіто, дельфінаріях тощо) та на мисливських випробувальних станціях;
3. Забезпечити виконання чинного законодавства в сфері поводження з тваринами.
4. Доручити Кабінету Міністрів розробити та запровадити механізм централізованого комплексного вирішення питань, пов’язаних з тваринами, що базується на принципах гуманності та загальнолюдських цінностей.


03777Окремими пунктом активісти закликали Главу держави взяти під особистий контроль притягнення до відповідальності та покарання посадових осіб Миколаєва, де за ніч у комунальному притулку позбавили життя сім десятків собак.

 

Акція «Україна – не живодерня» одночасно пройшла у двадцяти містах, зокрема в Одесі, Львові, Вінниці, Миколаєві, Івано-Франківську, Бердянську, Рівному, Сумах, Херсоні, Черкасах, Житомирі, Ужгороді, Кривому Розі, Запоріжжі, Полтаві, Охтирці, Києві та інших.


Нагадаємо, наприкінці червня зоозахисники Кіровограда провели мовчазний флешмоб через масове вбивство собак у місті.


Внаслідок отруєння собак, поліція обласного центру тоді відкрила кілька кримінальних проваджень і відшукала жінку, яку підозрюють у вбивстві.


Однак до сих пір підозрюваній не обрали міру запобіжного заходу.

 

037740377503776037780377903780

 

фото: Олена Сідорова

e-max.it: your social media marketing partner