На Кіровоградщині з понеділка стартує місячник боротьби з амброзією

, КП

03583У Кіровоградській області місячник боротьби з амброзією, повитицею польовою і американськими білими метеликами стартує у понеділок, 23 липня. Відповідне розпорядження підписав голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко 18 липня, повідомляють у Держпродспоживслужбі області.

Згідно з розпорядженням, очільники міст, районів, територіальних громад і сіл мають провести роз’яснювальні семінари-навчання з питань проведення боротьби зі шкідливими організмами за участю спеціалістів управління Держпродспоживслужби в області. Крім того, вони повинні організувати роботу щодо локалізації та ліквідації вогнищ американського білого метелика, амброзії полинолистої та повитиці польової.


Також виробничі підрозділи регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» та державне підприємство «Кіровоградський облавтодор» мають провести фітосанітарні заходи.


Роботи триватимуть до 23 серпня.


Нагадаємо, Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області звертається до жителів обласного центру й області з проханням повідомляти про місця, де не знищені карантинні бур’яни – амброзія і повитиця.

e-max.it: your social media marketing partner