У Долинському районі будують одну з найпотужніших в області сонячних станцій

, Олена Сідорова

03791На території селища Молодіжне, що у Долинському районі, будують одну з найпотужніших в області сонячних фотоелектростанцій, повідомляють в облдержадміністрації.

Потужність об’єкту – 50МВт.

Проект реалізується ТОВ «НВЦ «Промінь» за рахунок власних та інвестиційних коштів. Нині підприємство завершило будівництво першої черги на 5 МВт, загальна вартість якої склала 170 мільйонів гривень.

Як зазначив директор підприємства Сергій Кузнєцов, цього року потужність стації зросте на 15 МВт. Наступного року заплановано запустити ще 30 МВт. Завершити будівництво станції планують через півтора роки.

На будівництві використовується обладнання світових лідерів з виробництва сонячних панелей. На станції працюють три десятки осіб. Сергій Кузнецов запевнив, що робота станції заміняє 1,7 мільйона кубометрів газу або 60 вагонів вугілля.

Першу чергу будівництва на 5 МВт запустив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, перебуваючи з робочим візитом у Долинському районі. Після включення станції перші кіловат-години пішли у загальну енергетичну мережу.

 

03792 03793


– У Молодіжному був цукровий завод, якого вже десятки років не існує. Відповідно його земля не працює на громаду. Тому ми прийняли рішення передати цю земельну ділянку інвестору для будівництва фотоелектростанції на 50 МВт і сприяли тому, щоб кампанія мала змогу підключитися до мережі «обленерго». Це і нові робочі місця, і енергетична незалежність, – наголосив Сергій Кузьменко.

На прикладі цього проекту, голова облдержадміністрації підкреслив, що місцева влада має допомагати і супроводжувати процес реалізації бізнес-ідей.

– Завжди є чим допомагати і я налаштовую посадовців всіх рівнів, щоб вони це робили в рамках чинного законодавства. Якщо ми хочемо, щоб бізнес надалі приходив на Кіровоградщину, ми повинні допомагати і підтримувати інвестора, – додав Сергій Кузьменко.

e-max.it: your social media marketing partner