На автошляхах Кіровоградщини встановлять сучасні засоби спостереження

, Олена Сідорова

03869Автошляхи Кіровоградщині будуть під наглядом сучасних засобів спостереження. На цьому наголосив очільник області Сергій Кузьменко, повідомляють в облдержадміністрації.

Наразі керівництво Нацполіції разом з обласною та районною владою ведуть діалог щодо можливості придбання та встановлення камер відеоспостереження на ділянках автошляхів, що межують з сусідніми областями.

– Під час робочих нарад з керівництвом Нацполіції в області ми неодноразово обговорювали низку пріоритетних завдань, одне з яких пов’язане із захистом Кіровоградщини від зловмисників, які інколи заїжджають в область для скоєння протиправних дій, – зазначив Сергій Кузьменко. – Система, яка дає можливість автоматично моніторити в’їзди в область і виводити відео на ситуативний центр в обласному центрі допоможе правоохоронцям швидко і адекватно реагувати на виклики, які є в Україні.

За словами голови облдержадміністрації, минулого тижня це питання обговорили з керівниками районів, що межують з іншими областями.

– Є зацікавленість голів райдержадміністрацій і готовність виділяти як бюджетні кошти, так і залучити до цієї справи відповідальний бізнес, – наголосив Сергій Кузьменко. – Домовилися, що поставимо на дорогах міжнародного і державного значення, де є активний рух транспорту, сучасні камери, що розпізнаватимуть номерні знаки і обличчя.
e-max.it: your social media marketing partner