На Кіровоградщині литовська компанія модернізуватиме водоканали

,

03967Водоканали чотирьох міст Кіровоградської області модернізують. Проект реалізує литовська компанія. Вартість – три мільйони доларів. Це дасть можливість жителям регіону споживати більш якісну воду, а водоканалам – автономно отримувати інформацію й оперативно реагувати на стан водопроводів, повідомив Надзвичайний та Повноважний Посол Литовської Pеспубліки Маpюс Януконіс під час робочої поїздки у регіон.

Пpоект pеалізується у pамках співпpаці зі Світовим банком реконструкції та розвитку. Впроваджуватиме його консорціум литовської проектно-інжинірінгової компанії «BIS» та української «Interprojekt GmbH».

Модернізовані системи забезпечать умови для безперебійної та безпечної експлуатації комплексу об’єктів водопідготовки, водопостачання та водовідведення, а також сприятимуть ефективному та раціональному використанню технологічного устаткування контро­­льованих об’єктів.

Крім того, у разі виникнення позаштатних або аварійних ситуацій, нова система допоможе встановити їх у найкоротші терміни, проінформувати черговий персонал про виникнення відповідної ситуації і мінімізувати час їх усунення.

Марюс Януконіс зауважив, проект є важливим для обох держав, оскільки Литва зацікавлена, щоб підприємства України модернізувалися, використовуючи для цього усі можливості, зокрема, міжнародну фінансову допомогу.

– Успішна реалізація проекту дуже важлива і для бізнесу в плані покращення інфраструктури, і для населення області, яке отримуватиме якісніші послуги. Ми, литовська стоpона, pаді бути частиною цієї модеpнізації, – наголосив посол.

Як додав перший заступних голови облдерж-адміністрації Сергій Коваленко, автоматизація не вплине на кадрове забезпечення підприємс­­тва. Штатних скорочень не передбачається.

– Реалізація цього проекту дасть можливість підприємству, яке забезпечує половину жителів Кіровоградщини питною водою, працювати ефективно, а жителям області отримувати якісні послуги, – підкреслив Сергій Коваленко.

фото: Григорій Зуб, CBN
e-max.it: your social media marketing partner