Голова Коробчиного мало не до смерті побив бухгалтера сільради

,

03990Сільський голова Коробчиного Новомиргородського району мало не до смерті побив бухгалтера тамтешньої сільради і досьогодні переховується від правоохоронців. Попри намагання слідства заочно обрати нападнику міру запобіжного заходу, Новомиргородський районний суд залишив клопотання без розгляду, йдеться в ухвалі, датованій 3 серпня 2018 року.

Згідно з матеріалами справи, інцидент мав місце ще у вересні 2011-го. Тодішній голова Коробчинської сільської ради на робочому місці підійшов до бухгалтера і на грунті тривалих неприязних відносин, силоміць вихопив із її рук останньої трудову книжку, а сам вибіг у коридор.

Бухгалтер вийшла за ним і попросила повернути документ. Однак голова наніс їй удар кулаком правої руки в обличчя, від чого жінка відлетіла вліво та вдарилася об двері.

Коли піднялася знову просила віддати трудову, натомість отримала черговий удар, внаслідок якого впала на підлогу обличчям до низу.

Тоді голова сільради став коліном на спину жінці, не даючи таким чином підвестися, узяв лівою рукою її за шию ззаду та кулаком правої руки наніс близько десяти ударів у голову та шию.

Згодом судмедекспертиза констатує, жінка отримала закриту черепно-мозкову травму, перелам основи черепа в середній черепній ямці, забій головного мозку середнього ступеню, епідуральну гематому в скроневій ділянці справа та інші серйозні тілесні ушкодження.

Якби не чоловік бухгалтера, який тоді прийшов у сільраду, могло статися непоправне.

У березні 2014-го прокуратура області оголосила про підозру нападнику, однак на той момент голова сільради вже переїхав до столиці. Спочатку обіцяв з’явитися у суд, проте так і не доїхав.

Тоді ж у березні поліція оголосила голову сільради у розшук. Однак до сих пір встановити його місце знаходження правоохоронцям не вдалося.

Уже цього року у травні Новомиргородський районний суд виніс ухвалу про дозвіл на затримання підозрюваного, втім на сьогодні термін її дії закінчився.

Прокурор тим часом просив розглянути справу без голови сільради, але слідчий суддя залишив клопотання без розгляду, посилаючись на норму закону про розгляд застосування запобіжного заходу з обов’язковою участю підозрюваного.

Відповідно до оприлюдненої інформації поліцією про осіб, які переховуються від органів влади, нині у розшуку перебуває Василь Харченко. Останній обіймав посаду сільського голови Коробчиного з 31 жовтня 2010 року по 14 лютого 2012 року. Тоді сесія сільради достроково припинила повноваження голови.
e-max.it: your social media marketing partner