Гайворон проводить тендер на заміну труб водогону на 9 мільйонів гривень

, Олена Сідорова

03998Тендер з метою визначення підрядника для заміни труб водогону, що прокладені від водозабору до Гайворона, проводять на порталі ProZorro. Вартість проекту – майже девять мільйонів гривень, повідомив міський голова Роман Волуйко, пише CBN.

Раніше Гайворон постійно страждав від нестачі води. Серед причин – застаріла і зношена система водопостачання, неефективне витрачання енергоресурсів, недоліки будівництва водомережі, використання жителями міста питної води для поливу городини тощо.

У 2016 році виявили, що води в надрах вистачає, її потрібно дістати. З цією метою до кінця осені 2017 зробили капітальний ремонт двох існуючих свердловин та буріння двох нових. Ці кроки дозволили в рази збільшити кількість води в системі. Тому вже в 2017 році водопостачання міста стало не погодинним, а цілодобовим.

Того ж року на свердловинах встановили нові енергоефективні насоси та системи диспетчеризації. Це електронні системи, які в автоматичному режимі регулюють роботу насосів, підтримують тиск у системі залежно від потреб споживачів. Також біля житлового масиву по вулиці Гайворонській збудували станцію підкачки води для підтримки тиску води в багатоповерхівках.

У 2018 році на станціях водозабору «Актан» і «Залізнична» провели низку реконструкцій: встановили нові насоси, запірні арматури, лічильники, замінили старі труби та обладнання.

Тепер навіть у спекотні і бездощові місяці води в системі вистачає, тиск є і на верхніх поверхах багатоквартирних будинків, а водопостачання стало цілодобовим. При тому, що до водомережі міста у 2017 році підключили мікрорайон Піски, в якому центрального водогону раніше не було.

Сьогодні відключення води в системі відбувається лише для усунення тих чи інших поточних проблем, ремонтів проривів чи профілактичних робіт.
e-max.it: your social media marketing partner