На Кіровоградщині затримали організатора найбільшої групи крадіїв платного телеконтенту

, Олена Сідорова

05068Працівники відділу протидії кіберзлочинам у Кіровоградській області викрили та задокументували протиправну діяльність групи осіб, причетних до порушення авторських прав. Вони за допомогою розробленого додатку протягом декількох останніх років отримувати прибутки від ретрансляції платних телеканалів в обхід правовласників, пише 1NEWS.

Поліцейські встановили, що організатором цієї злочинної групи був житель Кіровограда 1986 року народження. У 2014 році чоловік разом із двома спільниками розробив та почав розповсюджувати додаток для SmartTV, а також для AndroidTV. Цей додаток надавав несанкціонований доступ до платного відеоконтенту та ІРTV (близько 200 каналів).

Крім того, для підвищення рейтингу додатку та рекламування послуг доступу до відео контенту, було створено сайт, на якому розміщувалася інформація з інструкціями та даними для оплати вартості послуг. Адміністрування цього сайту протягом усього часу здійснювалося учасниками злочинної групи.

Працівники кіберполіції спільно зі слідчими поліції Кіровоградщини за процесуального керівництва місцевої прокуратури за місцем проживання 31-річного організатора злочинної групи провели санкціонований обшук, під час якого вилучили спеціальні пристрої та комп’ютерну техніку.

Призначено ряд експертиз, після отримання їх результатів встановлять остаточну суму збитків та вирішать питання щодо оголошення підозри організатору та його можливим спільникам.
e-max.it: your social media marketing partner