Інші діти, з родини, де морили голодом хлопчика, теж мають дефіцит ваги

,

05145Троє доньок Мольченків із Новоукраїнки, які ледь не заморили голодом чотирирічного сина, теж мають дефіцит ваги, повідомили «КП» у Новоукраїнській районній адміністрації.

Там уточнили, учора районна комісія з питань захисту прав дитини прийняла рішення про вилучення інших дітей у батьків.

Нині усі четверо – раніше госпіталізований чотирирічний Владик і троє його сестричок – найменша Єва, середуща Юля і найстарша Саша – знаходяться в обласній дитячій лікарні.

– Учора на підставі матеріалів, які ми зібрали з органів опіки, сільської ради, інших служб, комісія з питань захисту прав дітей одноголосно прийняла рішення про вилучення дітей із родини. У будинку, де жили діти, відсутнє водопостачання, немає елементарних засобів для гігієни. Діти занедбані, брудні, з педикульозом, мають занижену вагу... У лікарні їх обстежать, зроблять відповідні аналізи, щеплення, – прокоментував «КП» голова Новоукраїнської райдержадміністрації Віктор Самойленко.

Очільник району наголосив, комісія має принципову позицію не позбавляти Олександра і Наталію Мольченків батьківських прав.

– Але вони повинні створити належні умови для проживання дітей. Ми не можемо не дати шансу батькам виправитися. Для цього насамперед батько має працевлаштуватися, знайти гідне житло з відповідними умовами – водою, електрикою, місцем для приготування їжі, забезпечити дітей доглядом, – пояснює Віктор Самойленко.

Водночас він зауважує, що далі долю дітей вирішуватиме суд.

– Суд визначатиме термін відібрання дітей із родини або взагалі позбавить їх батьківських прав, – додав голова райдержадміністрації.

Як уже повідомляла «КП» раніше виконком Новоукраїнської міської ради прийняв рішення про вилучення з родини замореного голодом чотирирічного Владислава.

Нагадаємо, коли медикам вдалося забрати дитину в батьків, хлопчик важив сім кілограмів при нормі 16.

Батько Влада – Олександр Мольченко називає ситуацію навколо своєї родини «політичною розправою».

 

фото: стоп-кадри з раніше оприлюдненого відео

e-max.it: your social media marketing partner