У петрівській районній лікарні відкриють соляну кімнату

, Олена Сідорова

05322У фізіотерапевтичному відділенні Петрівської районної лікарні облаштували соляну кімнату. Відкриють її за кілька тижнів – як тільки завершать у відділенні капітальний ремонт. Відтак пацієнти, які мають захворювання дихальних шляхів і страждають на алергії, краще піддаватимуться лікуванню. Курс відвідувань такої кімнати дорівнює тижневому відпочинку на морі. Послуга, запевняють, буде безкоштовною.

На облаштування соляної кімнати знадобилася тонна кам’яної солі. Вона усюди – на стелі, стінах і підлозі. Товщина блоків – до 30 сантиметрів. Над облаштуванням працювали запорізькі спеціалісти. Роботи тривали кілька тижнів. Закладу кімната обійшлася у 200 тисяч гривень.

– Кімната практично нічим не оснащена, оскільки лікувальна дія грунтується на випарах солі, – пояснює головний лікар Микола Яновський.

Одночасно у кімнаті зможуть релаксувати п’ятеро пацієнтів. Втім за потреби, кількість місць можна збільшити. Тут вмикатимуть музику і покажуть зоряне небо. Відпочивати можна до півгодини. Медики наголошують, найбільше ця кімната потрібна дітям.

– У районі захворювання бронхо-легеневої системи у дітей – мається на увазі запалення легень, бронхіти, тонзиліт – займають перше місце. У дорослих ці захворювання на четвертому місці. Послуги соляної кімнати йтимуть у комплексі до того лікування, яке проводитиметься в стаціонарі. Це буде як реабілітація після лікування.
e-max.it: your social media marketing partner