ОДА відреагувала на попереджувальне відключення води у Долинській

,

05344Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко провів оперативну нараду щодо попереджувального відключення на добу – 18-19 вересня водопостачання у Долинській, повідомляють в облдержадміністрації.

Водопостачання цього населеного пункту здійснює комунальне підприємство «Центр» Долинської міської ради, купуючи воду у КГЗКОРа. У зв’язку з наявністю значної заборгованості за спожиту воду на загальну суму близько 2,3 мільйона гривень, КГЗКОР припинив водопостачання.

У оперативній нараді, зокрема, взяли участь керівник вказаного комунального підприємства, голова Долинської РДА, керівник обленерго та представники КГЗКОРу. Представники міської ради Долинської не з’явилися на засідання в облдержадміністрацію.

На нараді розглянули структуру боргу, зокрема із 2,3 мільйона гривень, бюджетні установи заборгували 13 тисяч гривень, населення – 663 тисячі гривень, інші категорії споживачів – 66 тисяч гривень. Держава не профінансувала 310 тисяч гривень, передбачені на різницю у тарифах та пільги. Водночас із державного бюджету у повному обсязі профінансували кошти на субсидії – 340 тисяч гривень. Найбільша сума боргу – понад один мільйон гривень – заборгувала міська рада Долинської власному комунальному підприємству «Центр» (це і різниця у тарифах, і кошти на розвиток тощо).

Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко доручив голові РДА терміново у Долинській провести нараду за участі керівництва міської ради, КП «Центр», КГЗКОРу, обленерго, на якій узгодити усіма зацікавленими сторонами графік погашення заборгованості.

e-max.it: your social media marketing partner