У Добровеликівському районі сільрада власними силами відремонтувала дитсадок

, КП

05380У селі Липняжка Добровеличківського району колись занедбаний дитячий садочок «Веселка» капітально реконструювали. На оновлення витратили близько двох мільйонів. Кошти віднайшли в сільському бюджеті. Сьогодні заклад відвідує близько сотні дітей.

Три роки тому приміщення садочку було холодним, старим і занедбаним. Заклад відвідувало не більше двох десятків дітей. Він був на межі закриття.

Наразі заклад відві­­­дує майже сотня вихованців. Є молодша, середня і старша групи.

Капітальний ремонт приміщення тривав три роки. Його вартість – один мільйон 940 тисяч гривень. Цьогоріч відремонтували ще й дах. Кош­­ти виділили з бюджету сільської ради.

– Згідно з законодавством про освіту, ми повинні забеспечити дошкільною освітою усіх діток молодшого віку. Нам необхідно було відкрити третю групу, а для цього – зробити ремонт. Сільська рада виділила кошти на це. Замінили вікна, двері, підлогу, каналізаційну систему, електромережу, опалення, зробили косметичний ремонт, закупили нові меблі. Все для того, щоб діт­­кам було комфортно і цікаво, і вони хотіли сюди приходити. Зараз у садочку 72 дитини, ми повністю забезпечуємо дошкільною освітою діток нашого села, – розповідає «КП» завідувач дитячим садочком Інна Назарова.

Як зазначають у райдержадміністрації, наразі Добровеличківський район знахо­­диться в п’ятірці кращих за показниками дошкільної освіти серед районів Кіровоградщини.

– Останній час ми потужно спрацювали і знаходимось у п’ятірці рейтингових показників із дошкільної освіти серед районів Кіровоградщини. Ми спільно з сільськими головами переконані, на території кожного села має бути якісний, потужний дошкільний навчальний заклад. І сьогодні Липняжка показує приклад, як сільська рада змогла оновити повністю садочок. Там створено п’ять додаткових робочих місць, нову навчальну групу для дошкільнят. Це гарний показник, – підсумовує голова Добровеличківсь­­кої райдержадміністрації Василь Смаглюк.

 

05381

 

фото: Наталка Маринець

e-max.it: your social media marketing partner