Прокуратура проситиме суд призначити суворіший запобіжний захід Мольченку

,

05002Прокуратура проситиме суд призначити суворіший запобіжний захід депутату Новоукраїнської районної ради Олександру Мольченку, який морив голодом сина, повідомляють в обласній прокуратурі.

Зокрема, сьогодні, 5 жовтня, слідчий, за погодженням з процесуальним прокурором, вніс клопотання щодо зміни Мольченку запобіжного заходу з цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою.

Прокуратура клопотатиме перед слідчим суддею змінити запобіжний захід на суворіший, оскільки Мольченко систематично і групо порушував умови перебування під цілодобовим домашнім арештом. Підозрюваний неодноразово, без дозволу слідчого, залишав житло, а також здійснював поїздки до обласного центру.

Нагадаємо, прокурор області Анатолій Коваленко повідомив про підозру депутату Новоукраїнської районної ради за статтею 166 Кримінального кодексу України, тобто у злісному невиконанні батьківських обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки.

Досудове розслідування встановило, що підозрюваний не піклувався про здоров’я та фізичний розвиток свого трирічного сина, обмежував його у харчуванні, штучно створював для нього незадовільні побутові умов та не вживав заходів щодо його лікування.

Крім того, в рамках слідства за вчинення аналогічного злочину повідомили про підозру матері потерпілої дитини.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді обмеженням волі від двох до п’яти років або позбавлення волі на такий же термін.
e-max.it: your social media marketing partner