«Дніпро-Кіровоград» планує підняти тарифи на воду на 30%

, КП

05581Обласне комунально-виробниче підприємство «Дніпро-Кіровоград» попереджає про ймовірне здорожчання води на 30% із наступного року.

Підвищення тарифу пояснюють ростом цін на паливно-мастильні матеріали, електроенергію та реагенти, зокрема хлор.

«Перегляд тарифів на послуги зумовлений вимогами чинного законодавства, зростанням вартості реагентів, зокрема хлору на 187,2%, коагулянту на 32,7%, гіпохлориду натрію на 74,6%, електроенергії (13,9% по першому класу, 15,5 % по другому класу), паливно-мастильних матеріалів на 20-30%, запчастин, послуг, підвищенням мінімальної оплати праці на 34%», – мотивують у «Дніпро-Кіровоград».

Відтак, згідно з попередніми розрахунками, для споживачів, які живуть у багатоповерхівках, тариф може зрости на майже вісім із половиною гривень, а для абонентів із приватного сектору – на вісім гривень сімнадцять копійок.

– Ми заклали видатки на фонд заробітної плати, на електроенергію та інше на мінімальному рівні, який дорівнює фактичним витратам нашого підприємства. Але існують об’єктивні чинники, такі як приріст вартості реагентів, зокрема хлору, який здорожчав майже у тричі… Плюс ми заклали у тариф плановий прибуток для повернення частини тіла кредиту на 2019-й рік по позиці, за якою ми здійснюємо реконструкцію наших водопровідних мереж, каналізаційних насосних станцій, водопровідних очисних споруд у Світловодську та каналізаційних мереж у Кропивницькому. У середньому тариф плануємо підняти на 30%. Зокрема, на водопостачання – на 40%, а на водовідведення – на 20%, – уточнює генеральний директор підприємства Роман Ілик.

З огляду на необхідність встановлення нових тарифів у 2019 році, «Дніпро-Кіровоград» організовує громадське обговорення. Охочих узяти участь чекають 19 жовтня о 15:00 у приміщені міськводоканалу.
e-max.it: your social media marketing partner