На Кіровоградщині тривають будівельні роботи на 17 сільських амбулаторіях

, Олена Сідорова

05879На території Кіровоградщини повним ходом будують 17 сільських амбулаторій у рамках реалізації ініціативи Президента України Петра Порошенка з реформи сільської медицини. Завершити їх мають вчасно. На цьому наголосив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко під час робочої поїздки на будівництво у Великій Северинці Кіровоградського району.

Роботи на цьому об’єкті стартували на початку жовтня – це одна з останніх в області амбулаторій, на якій почалося будівництво. На сьогодні там вже підготували фундамент, звели стіни. Поряд із амбулаторією передбачений гараж для службового транспорту. Загальна вартість проекту – більше шести мільйонів гривень.

– Президент ініціював масштабну програму будівництва амбулаторій на селі – 513 медзакладів зведуть в Україні, – розповідає очільник області. – Для Кіровоградщини медицина є топовою темою, ми не перший рік її модернізуємо в області і тому до будівництва амбулаторій підійшли з особливою відповідальністю.

За планом, завершити будівництво у Великій Северинці планують у середині грудня. На початку року амбулаторія вже зможе приймати перших пацієнтів.

Роботи на інших об’єктах тривають на різних етапах. П’ять проектів знаходяться у завершальному стані. Ще стільки ж будуть готові через кілька тижнів. У Протопопівці Приютівської громади Олександрійського району вже завершили будівництво – це перша в Україні амбулаторія, збудована у рамках президентської ініціативи.

– На Раді регіонального розвитку Петро Порошенко наголошував на тому, що Кіровоградщина – лідер із виконання його програми. Сподіваюся, що ми не підведемо Президента і вчасно в повному об’ємі реалізуємо його програму в області, – додав Сергій Кузьменко.

 

05880

05881

e-max.it: your social media marketing partner