Кропивницьким тепловикам і газовикам на замітку: Порошенко дав кілька годин для Сміли

,

05913Президент Петро Порошенко доручив негайно забезпечити жителів Сміли теплом під час оперативної наради в Державній службі з надзвичайних ситуацій щодо ситуації з опаленням в цьому місті. Президент заслухав доповідь голови ДСНС Миколи Чечоткіна та Віце-прем’єр-міністра Геннадія Зубка, повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко наголосив, що зараз не має значення, хто винен у надзвичайній ситуації, яка склалася в місті Сміла, через відсутність опалення, але проблема має бути вирішена негайно. Він заявив, що представники НАК «Нафтогаз», представники правоохоронних органів, судова влада мають це питання вирішити.

– Але якщо хтось у Смілі, або навіть у Києві, не може прийняти рішення або боїться зірвати пломбу, я приймаю це рішення – негайно дайте людям газ і тепло. Під мою відповідальність. Потім протягом доби оформите всі необхідні папери, – зазначив Петро Порошенко.

– Крутити вентиль – це не справа Президента. Я цим не займався і займатися не буду. Але як глава держави я в жодному разі не дам порушувати права громадян, – додав він. – Якщо депутати чи міський голова на сьогоднішній день не можуть прийняти це рішення… Я маю захистити цих людей.

За його словами, якщо виникнуть проблеми з оформленням необхідних паперів, або якщо цьому буде перешкоджати міська влада, «є Верховна Рада, яка може призначити дострокові вибори міського голови, або міської ради і дати можливість громаді за допомогою держави і Президента захистити себе».

– Даю вам кілька годин. Мені як Президенту доповісти, що все було запущено. Час пішов, – підсумував Петро Порошенко.

Нагадаємо, під час минулорічного опалювального сезону ВАТ «Кіровоградгаз» кілька разів відключало котельні від газу. В результаті без тепла лишалися житлові будинки та об’єкти соціальної сфери.

У нинішньому році ВАТ «Кіровоградгаз» уже попереджало, що торішні проблеми з газопостачанням тепловиків можуть повторитися.
e-max.it: your social media marketing partner